OKULUMUZ

HAKKIMIZDA

Aydın Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü;

Müdürlüğümüz Aydın il merkezinin batısında İzmir otobanı ile Aydın-İncirliova karayolu arasındaki bölgede toplam 52.000 metre karelik alana kurulmuştur.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, 1993 yılında Aydın Polis Okulu olarak ilimizTopyatağı mevkiinde bulunan Teknik Lisenin bir bölümünde eğitime başlamış, 2001 yılında Polis Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmüş, 2006 yılında içinde bulunduğumuz alana taşınarak 4 yıllık fakülte mezunlarının 6 aylık eğitim ile Polis Memuru olarak yetiştirildikleri Polis Eğitim Merkezi olarak hizmete devam etmiş ve bu statü ile 2012 yılı Temmuz ayına kadar 11 dönem öğrenci yetiştirmiştir. Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak faaliyet gösteren okulumuz 10.08.2012 tarihli Bakanlık onayı ile Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülmüş ve Polis Akademisi Başkanlık makamının 22.09.2016 tarihli olurları ile Polis Meslek Eğtimi merkezine dönüştürülmüş olup, 2016-2017 Eğitim Öğretim Sonu itibariyle toplamda 9291 polis memuru mezun vermiştir.

-  İdari Binamızda idari hizmet birimleri,  personel toplantı salonu, kütüphane ve okuma salonu mevcuttur.

-  Eğitim Binamızda toplam 14 derslik, içerisinde 180 kişilik çok amaçlı anfi, bilgisayar dershanesi ve öğretim görevlileri dinlenme odası bulunmaktadır.

-  Yurt Binamızda, kantin, öğrenci gazinosu, kondisyon salonu, polis savunma taktikleri salonu, berber, terzi, poliklinik ve tam kapasiteli çamaşırhane mevcuttur.

-  Sosyal Tesisler Binamızda, öğrenci ve personel yemekhanesi, mutfak, öğrenci gazinosu ve ısıtma merkezi bulunmaktadır.

-  Kapalı Spor Salonumuz, olimpik ölçülere sahip, popüler salon sporlarına uygun olarak inşa edilmiştir. Ayrıca 210 öğrenci kapasiteli sinema salonu, bilardo, masa tenisi alanlarını içerisinde barındırmaktadır.

-  Personel Lojmanlarımız, 5 blok üzerine inşa edilmiş, toplam 50 daireden oluşmaktadır.

-  22.000 metrekarelik açık alanda basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, çim ve toprak futbol sahası, atış alanı, personel ve öğrenci dinlenme alanları bulunmaktadır.

-  Okulumuzun teknolojik donanımları, bina, tesis, derslik, laboratuvar, salon ve odaları ile bahçe ve eklentileri, günümüz şartlarına uyarlanarak eğitim-öğretime destek sağlanmıştır.

-  Okulumuzun hizmete başlamasından bugüne kadar fiziksel eksiklikler ve yetersizlikleri hızla giderilmiş, personelimiz için uygun çalışma alanları, öğrencilerimiz için de modern eğitim-öğretim ortamları oluşturularak değişen şartlara göre yapılan yatırım ve düzenlemelerle taze ve dinamik bir gelişim süreci yaşatılmaktadır.

-  Öğrencilerimiz, eğitim-öğretim faaliyetleri dışındaki zamanlarında, spor salonu, kütüphane, bilgisayar sınıfından en iyi şekilde istifade etmektedirler.

-   Okulumuzun çevre ve bina güvenliği, sabit ve hareketli gece görüş özelliğine sahip yüksek çözünürlüklü kameralar, Metal kapı ve el dedektörü gibi elektronik sistemlerden faydalanılarak en üst seviyede sağlanmaktadır.

-  Kütüphanemiz modern bir şekilde donatılmış, seçkin kitap içeriğiyle öğrencilerimiz ve personelimizin hizmetine sunularak, kişisel gelişimlerine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır.

-  220 kişilik sinema salonu ile 185 kişilik anfimiz modern bir şekilde dizayn edilerek öğrencilerimizin eğitimi için çok amaçlı olarak kullanılmaktadır.

-  Öğrencilerimize mesleki güç ve savunma tekniklerini kazandırmak ve mesleğe daha etkin bir şekilde hazırlayabilmek için spor salonu, polis savunma taktikleri salonu ve kondisyon salonu dizayn edilerek istifadelerine sunulmuştur.

-  Öğrenci yemekhanesi ve personel yemekhanesinin bulunduğu sosyal tesislerimizde yemekler diyetisyen kontrolünde ve hijyen kurallarına uygun olarak titizlikle hazırlanmaktadır.​

Tüm personel ve eğitimci kadromuz ile birlikte Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak, yasalar ve evrensel değerlerin ışığı altında, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasına, toplumun düzen, barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürmesine imkan sağlayan bir ortamın oluşturulması ve korunmasında görev alacak polis memurları yetiştirilmesine katkı sağlamaktır​.